Tak ja zacinal s favem r.1988, po koupi v r.2000 vypadalo celkem dobre, ale opak byl pravdou, bylo udelane k prodeji, tata ho tenkrat odvezl mechanikovi a rekl oprav a vymen, co je potreba a pak ho malem slozila faktura cca 30tis. kc. Podle me toho na tom mechanik neudal ani za 10tis. kc. Napred jsem prekopal interier na novej s palubkou a sedackami z feldy, pak prisly ruzny favo plasty, porad jsem si hral s elektrikou - el okna, central s dalkou, ale do mechanickych oprav a uprav jsem se radeji nepoustel. Nedelal jsem dutiny a jen jsem jezdil a najednou jsem zjistil, ze je to shnile. Koupili jsme s kamosem svarecku na pul a nejak jsem to vyvaril - polepil a vymenil jsem brzdove trubky, s autem jsem najel temer 200tis. km a prodal jsem jej, protoze jsem nemel silu to dal udrzovat a opravovat veci, ktere jsem neudal zrovna moc dobre.
Koupil jsem rapida 130LPG, ktery byl obouchana hujda, ale nebyl moc shnilej. Vyvarovat uz jsem umel, tak jsem se do toho pustil - na rapu nebylo moc k vareni - vrsky podbehu, jeden lem, konce prahu... , pak sel na lak a udelal jsem poradne dutiny a natrel podbehy a podvozek. Pred zimou jsem jeste schodil napravy, povymenoval vse, co bylo potreba a natrel. Zimni trapeni se 130LPG bylo hrozne - auto neslo nastartovat - podpalene ventily, kontaktni zapalovani . Takze na jaro jsem si postavil motorek 742.136 k nemu bezkontakt, felda starter a altik 70A. Dodnes po najeti 140tis. km chyta na LPG v zime do -16°C. Na rapu se semtam musi neco udelat, ale na 23let stare auto je to oproti favoritu drzak. Denni jezdeni uz na nem zacina byt docela videt, ale je stale temer bez koroze. Az bude mit pres 200tis. km od dokonceni, tak jej zas treba znovu udelam. To auto mam rad a uz s nim nechci jezdit dalsi zimu, kor kdyz felicii je dost

Rapid byl takovej muj malej sen od mala, kdyz jsem kolem nej chodil na zakladku a rikal jsem si - eRko, ale takove siroke a moderni, to chci, to musim mit (to mi bylo asi tech 12 :), pak jsem jeste chtel feldu, ale uvidel jsem jednoho dne na Milovech MTX (asi rok 2002) a rekl jsem si to musim mit, ale to uz je zase jina pohadka